Suzana Profeta

tegner, maler, illustrator og fotograf

Suzana Profeta blev født i São Paulo, Brasilien og tilbragte det meste af sin barndoms ferier på familiegården i Minas Gerais. Kvæg, heste, kæledyr, tropiske fugle og andre vilde dyr var en del af miljøet. På deres mange ture påpegede hendes mor skønheden og detaljerne i blomster, fugle og natur. Dette vakte hendes kærlighed til tegning og maleri. Hendes interesse blev dyrket i teenageårene og udviklede sig, da hun studerede kunst på Liceu de Artes e Ofícios i São Paulo.

Efter at have opnået en MA i kommunikation i Brasilien endte Suzana i Danmark, hvor hun yderligere specialiserede sig i interkulturel kommunikation ved Københavns Universitet. Hendes rejse til Danmark og hendes rejser rundt om i verden ændrede hendes måde at opfatte verden på samt påvirkede hendes kunstneriske udtryk.

Suzana har gennem hele sit liv været fascineret af billeder, og hvordan verden ses
gennem andres øjne. Oprindeligt gennem menneskers øjne og senere gennem dyrenes. Hendes lidenskab for maleri blev igen vækket af en invitation fra en kær veninde; Suzana fik som opgave at tegne tropiske fugle til at matche venindens udstilling af fugleskulpturer. Det blev begyndelsen til at overvinde en kronisk hjernerystelse og starten på Suzanas fascination af dyreøjne, især fugleøjne.

I slutningen af 2019 begyndte Suzana at udforske alkoholblæk – maling med alkoholblæk på “ikke-papir” lavet af genanvendte plastpaller. Brug af et miljøvenligt medium og udvikling af en maleteknik, der gør det muligt for hende at udforske en
balance mellem penselkontrol og tilfældighed. Inspirationen bag serien “Danske Fugle i Mine Øjne” kom fra skønheden og magien hos tilsyneladende ubetydelige fugle på deres første flyvning. Malerierne er resultatet af hendes egen personlige bedring og Suzana inviterer os til at respektere, pleje og være nysgerrige på verden set gennem fuglenes øjne.

Større udstillinger:

i São Paulo, Brasilien:

  • “Um Grande Movimento de Artes Plásticas II”, oktober 1990
  • Jubilæumsudstilling af Liceu de Artes e Oficios (Espaço Expositivo do Sesi), december 1990
  • Galeria Apice Art, 1990 til 1992

i Danmark:

  • Udstillinger på Café Strandstræde m.fl., København, 2002 til 2006
  • Galleri ART Fellov, Dragør, juni 2013
  • Gallery Lowlands, solo udstilling, København, August 2020
  • Artwave 2020, Helligåndshuset på Strøget, København, 2020
 
Suzanas andre værker kan ses på hendes hjemmeside: www.profeta.dk
 
Suzana kan også kontaktes på email: art@profeta.dk

Klik på billederne i galleriet for at se priserne samt få flere detaljer om værket